Dečiji okviri

deciji-okviri-beDanas je lakše nego ikada ranije izabrati ram za dete i to onaj model koji će se dopasti  i  detetu   i roditeljima. Možemo birati izmedju naočara koje potsećaju na Harry Pottera ili naočara sa likovima Snoopy, Barbie ili nekih drugih omiljenih dečijih junaka ili naočare koje liče na naočare za odrasle. Likovi iz filmova ili simboli savremene kulture su preneti i u optičarske radnje. Ono sto je za sve njih podrazumevajuće je sigurnost i trajnost dečijih naočara. Više nego ranije, deca rado nose naočare, upravo zbog velikog izbora i dizajnerskih mogućnosti koje će zadovoljiti potrebe malih korisnika.

Kada kupuju detetu naočare, roditelje, izmedju ostalog, interesuje i fleksibilnost  i sigurnost materijala. Tanki, lagani, ali jaki materijali od legure čelika ili titanijuma se najčešće koriste u izradi dečijih ramova. Polikarbonat kao sočivo koje će biti ugrađeno u okvir je najbolji izbor zbog svoje lakoće i otpornosti na udarce i nepažljivo rukovanje.

Ako Vaše dete nosi sunčane naočare, vodite računa da nosi stakla sa UV zaštitom, time štitite njegove oči od rizika da u odraslom dobu ima problem sa očima, kao što je katarakta. Ukoliko  dete nosi naočare sa dioptrijom, možda je za njega pravi izbor fotohromatsko sočivo izrađeno od polikarbonata.

Podeli sadržaj sa prijateljima: