Sunčane naočare

suncane naocareZa veliki broj ljudi sunčeva svetlost je prejaka i ometa ih u svakodnevnim situacijama. Neophodne  su im sunčane naočare i ne osećaju se komforno bez njih. Upravo nas sunčane naočare štite od štetnih vidljivih i nevidljivih zraka kada boravimo napolju. Osnovna  zaštita koju nam nude sunčane naočare  je zaštita od UV zračenja  koje  ukoliko nesmetano deluje na nase oči, može dovesti do niza akutnih I hroničnih tegoba. Među kojima su fotokeratitis ( snežno slepilo), katarakta, pterigijum, oštećenje žute mrlje.

Upravo zbog toga je neophodno pažljivo birati sunčane naočare.  Za adekvatnu zaštitu, neophodne su   naočare sa UVA  I UVB filterima. Takve naočare obično imaju oznaku UV 400 i zaštita koju one pružaju ne zavisi ni od  boje, niti od inteziteta zatamnjenosti stakla.

Ukoliko su naočare tamne, a nemaju UV filtere, što je uglavnom slučaj sa sunčanim naočarima koje se prodaju na pijacama, ulici ili preko raznih neovlaštenih sajtova, ispod njih se širi zenica i još je veća količina nefiltrirane svetlosti i štetnih zraka koji dopiru do oka. Bolje je ne nositi nikakve sunčane naočare, nego nositi  naočare bez zaštite.

Osim UVA I UVB zaštite, kvalitetne sunčane naočare mogu imati i polarizacione zaštitne filtere.

Kako se sunčeva svetlost  siri u svim pravcima, ona se i reflektuje sa ravnih površina kao sto su asfalt ili voda i takva horizontalna svetlost stvara odbljesak koji onemogućava jasno raspoznavanje boja i oštar vid.
suncane-naocare-1

Polarizovana  stakla sadrže vertikalni filter koji efikasno blokira horizontalno svetlo i ona dozvoljavaju samo korisnoj vertikalnoj svetlosti da dopre do oka,  stvarajući na taj način pogled bez odbljeska sa prirodnim bojama i kontrastima.

Među najpouzdanijim proizvodjačima polarizovanih naočara možemo navesti firme Polaroid i Polar. Vozači , planinari i pecaroši su ih prepoznali kao nezamenljive, jer pružaju najveći vizuelni komfor pri intenzivnom osvetljenju, naročito tamo gde postoji i puno reflektovane svetlosti. Takođe,  pružaju i potpunu zaštitu od štetnog ultravioletnog (UV) spektra sunčeve svetlosti.

Nošenje Polaroid polarizovanih naočara za sunce znači:

  • pogled bez odbljeska
  • čiste kontraste
  • prirodne boje
  • smanjeno naprezanje očiju
  • 100% UV zaštita

Svi ovi faktori doprinose nadprosečnom optičkom komforu, dopuštajuci povećanu koncentraciju. Oni takođe izdvajaju Polaroidova stakla visokog kvaliteta iznad mnogih drugih proizvođača polarizovanih filtera. Polaroid sunčane naočare predstavljaju izvrstan proizvod s mnogobrojnim koristima za korisnika. Posebno je korisno nositi ih na plaži, tokom vožnje, na snegu.
suncane-naocare-2

Jednom kad probate Polaroidove sunčane naočare više nikada nećete nositi obične naočare za sunce.
suncane-naocare-3

Osim velikog izbora dizajnerskih sunčanih naočara Polaroidovog i Polarovog programa, nudimo i sunčane naočare sa dioptrijom ukoliko je ona neophodna korisniku. Takve naočare mogu biti napravljene u željenoj boji i nijansi, te  mogu po želji kupca imati UVA, ili dodatno, i polarizovane filtere. Sunčana stakla sa dioptrijskom korekcijom se mogu ugraditi u svaki dioptrijski okvir i u veliki broj sunčanih naočara, ukoliko one nisu previše zakrivljene.

Podeli sadržaj sa prijateljima: